SWASH® STEADY Vyötäröosa

SWASH STEADY korvaa SWASH Classic ortoosin. Tuotetta on jatkokehitetty niin, että sen rakennetta ja ulkonäköä on parannettu. SWASHin tarkoitus on estää liiallinen lonkan adduktio istuessa, seisoessa ja kävellessä, joka on tyypillinen ongelma Cerebral pareesissa. Ortoosi on hyvä vaihtoehto kun halutaan estää saksaava kävely. Tuki sallii liikkeen kaikilla kolmella liikkumistasoilla. Istuma-asennossa ortoosi avaa lonkkaniveliä varmistaen hyvän tasapainon sekä venyttäen adduktoreita.

Lantio-osa on polyetyleenia ja ulottuu L2/L3 tasolta häntäluun distaaliseen osaan antaen maksimaalisen tuen vartalolle ja lonkalle. Potilaat, joilla on heikko keskivartalon lihaksisto tai rajoittunut keskivartalon stabiliteetti voivat hyötyä mallin tarjoamasta lisääntyneestä posteriorisesta ja lateraalisesta tuesta. STEADY:ssä on pehmeä ja kulutuskestävä pintamateriaali. Soljet ovat helppo- ja nopeakäyttöiset riisuessa ja pukiessa. Koosta 2 kokoon 4 on lantion rakenteessa matala profiili. Reisitangon halkaisija on 6 mm koossa 1 ja 8mm koossa 2-4. Reisitankojen kulmat ovat 115º ja 123º.
Tuote vaatii reisitangon ja reisiosan ollakseen kokonainen.

Käyttöalueet:

Cerebral pares ja saksaava käynti tai instabiliteetti istuessa liiallisen adduktion vuoksi, lonkan subluksaatio.
Maksimaalisen hallinnan ollessa tarpeen; esim. potilas joka tarvitsee lihasvoimaa tai lisää keskivartalon hallintaa pystyäkseen istumaan suorassa.
Kun potilas on primäärisesti liikkumaton.

Kontraindikaatiot:

Dislokoitunut lonkka. Kun lonkan fleksiokontraktuura on suurempi kuin 20 astetta (dynaaminen tai jäykistynyt). Kun adduktorien voima estää ortoosin käytön. Kun adduktorit ovat liian lyhyet ja estävät SWASH:n käytön istuessa.

Mitta:

Tutustu SWASH Sovitus manuaaliin saadaksesi lisätietoja mitoista.

Tuotenro. Malli Koko Ympärysmitta
288520001 STEADY Vyötäröosa 1 40-46,5 cm
288520002 STEADY Vyötäröosa 2 46-55 cm
288520003 STEADY Vyötäröosa 3 54-63 cm
288520004 STEADY Vyötäröosa 4 62-72 cm