Camp Scandinavian uusi hiilikuitupohjallinen

8 lokakuuta 2023

Camp Scandinavialla on pitkä kokemus hiilikuitukomposiitista valmistetuista nilkka- ja jalkateräortooseista, ja meillä on ilo esitellä uusi lisäys valikoimaamme. Keskustelimme tuotepäällikkö David Nordenberg Steimanin ja tuotekehityksen projektipäällikön Christina Engströmin kanssa juuri markkinoille tuomastamme hiilikuitupohjallisesta.

Kertoisitteko tämän uutuustuotteen taustan

Olemme lähiaikana havainneet asiakkaiden ja jälleenmyyjien tarpeen hiilikuitupohjallisista, jolla on samanlainen stabiliteetti ja käyttöominaisuudet kuin Allard AFO -tuoteperheeseen kuuluvien ortoosien jalkalevyissä, sanoo David Nordenberg Steiman. On olemassa usean tyyppisiä jalan ongelmia. Olemassa olevan asiantuntemuksemme käyttäminen mahdollisimman monien auttamiseksi on ollut tärkeä tekijä tuotteen kehitysprosessissa. Istuimme alas Malmössä projektiryhmämme kanssa ja keskustelimme siitä, miten voimme luoda tuotteen, joka vastaa markkinoiden tarpeita.

 

Mikä on hiilikuitupohjallinen ja miten se toimii?

Se on hiilikuitukomposiitista valmistettu pohjallinen, joka sijoitetaan kengän tavallisen pohjallisen alle. Jalkaterän etuosan tai metatarsaaliluun kiputiloissa on hyödyllistä, että jalkaterän paine jakautuu laajemmalle alueelle. Näin kipua tuottava jalkaterän osa saadaan suojattua liikkeeltä, Christina Engström sanoo. Hiilikuitupohjallinen tarjoaa vakaan tuen seisoessa ja kävelyn aikana. Tämä vähentää jalkaterän rakenteiden kipua aiheuttavaa rasitusta, joka liittyy jalkaterän rasitusmurtumiin ja nivelrikkoon. Hallux Rigidus -ongelmissa, joissa isovarpaan nivel jäykistyy, hiilikuitupohjallinen suojaa MTP-niveliä ja jalkaterän etuosaa rajoittamalla liikelaajuutta ja helpottamalla käyntiä. Pohjallinen voi vähitellen lisätä liikkuvuutta sen jälkeen, kun jalkaterä on immobilisoitu post.operatiivisella jalkineella tai saapasortoosilla. Se voi myös parantaa tasapainoa varvasamputaatioiden jälkeen.

 

Markkinoilla on useita hiilikuitupohjallisia. Miten tuote tulee erottumaan markkinasta?

Useimmissa markkinoilla olevissa kävely- ja juoksukengissä on 5-8 mm:n korko. Hiilikuitupohjallisemme ei ole täysin tasainen. Se on muotoiltu jalan siluetin mukaan, jotta se istuu paremmin kenkään. Pohjallisen etuosassa on varvashalkeama, joka helpottaa käyntiä, Christina sanoo. Siinä on myös erinomainen vääntöjäykkyys, joka antaa jalalle hyvän vakauden.

Hiilikuitupohjallinen valmistetaan nykyaikaisin menetelmin, uusimmalla hiilikuituteknologialla ja -laitteilla. Valmistusyksikömme sähköntarve tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä. Voimme ylpeänä sanoa, että tuotteemme on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla.

Hiilikuitupohjallista myydään ortopedisille yrityksille tai sairaalan ortopedisille osastoille, joilla on hiomalaitteet tuotteen sovittamista ja muokkaamista varten. Tuote on saatavilla suoraan meiltä tai jälleenmyyjiemme kautta.

Lue lisää tuotteesta täältä

David Nordenberg Steiman is a licensed physiotherapist and product manager. 

Christina Engström is a licensed orthopedic engineer and project manager R&D.